Langtidsferie i Estoril

Estoril ligger på Lisboas riviera, kun en halvtimes kjøretur fra Portugals hovedstad. Både Estoril og nabobyen Cascais er populære feriebyer, som gjennom historien har lokket til seg både adelen og kongelige medlemmer fra hele Europa. Kasinoet i Estoril er en av Europas største, og den flotte Tamariz-stranden er spesielt populær om sommeren. Mellom Estoril og Cascais er det anlagt en flott promenade langs vannet, som bidrar til at det bare tar en drøy halvtime å spasere mellom de to byene.

Vil du oppleve mer, er Estoril det perfekt utgangpunkt for dagsutflukter til flere av de flotteste turistattraksjonene i Portugal.

Lisboa
Lisboa, Portugals hovedstad og sjøfarernes by, har en fascinerende og spennende historie å vise på. Med smale gater som snirkler seg gjennom den gamle bydelen, berømte trikker, store plasser, grønne parker og brede bulevarder, er Lisboa utvilsomt en av Europas mest populære storbyer. Fra Estoril kommer du deg enkelt til Lisboa med lokaltoget som har avgang to-tre ganger pr. time.

Sintra og Mafra
Kun femten minutter med bil fra Estoril kommer du til Sintra. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin romantiske arkitektur fra 1800-tallet, historiske slott og vakre hager.

En annen UNESCO-by er Mafra , som ligger en halvtimes kjøretur nord for Estoril. Klosteret, palasset og parkanlegget i den lille byen ble oppført av kong Johan V i perioden 1717 til 1735. Palasset er en arkitektonisk perle med over 1200 rom, og gir et innblikk i hvordan de kongelige levde på 1800–1900-tallet. En utflukt til Mafra kan kombineres med et besøk i Ericeira, populært kalt surfehovedstaden i Europa.

Dramatiske landskap og vakker natur
Cabo de Roca er det vestligste punktet i både Portugal og fastlands-Europa. Her ligger et fyrtårn dramatisk til på høye, bratte klipper med utsikt over Atlanterhavet. Romerne kalte stedet Promontorium Magnum (stor klippe), og mente at man her sto ved verdens ende.

En times kjøretid sør for Estoril. mellom Setúbal og fiskerbyen Sesimbra, ligger Parque Natural da Arrábida vakkert til ved havet. Arrábida nasjonalpark er kjent for sin naturlige skjønnhet, med klart blått hav, hvite kalkklipper, gylne strender og frodige grønne fjellkjeder.

Golf i Estoril:

Noen av de beste golfbanene i Europa finnes i og utenfor Estoril.

Nyhetsbrev

x

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få reisetips, nyheter og turforslag rett i innboksen!