Våre reiseledere

Personlig og profesjonell service

Svein Erik Scheele

Reiseleder

Full av erfaring fra et langt og godt liv, er det en stor glede å kunne være med på laget som reiseleder.

Gjennom mer enn 40 år i ulike posisjoner i næringslivet, nasjonalt og internasjonalt, har man lært seg å manøvrere trygt og effektivt ved stadig raskere endringer.

Med historisk og filosofisk ballast ser man på livet som en spennende reise.

Sammen skal vi skal jakte på nye meningsfylte kulturopplevelser!

Einar William Zakariassen

Sommelier, faglært kokk og reiselivsgründer

Einar er reiselivsgründer og jobber som både daglig leder og reiseleder for Unique Tours, reisen i det gode Liv – og Vin & Matglede Travel

Er utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt, er også øl-kjenner, samt faglært kokk.

I en årrekke arbeidet Einar som butikksjef i Vinmonopolet Fredrikstad. Han var parallelt med jobben som butikksjef foredragsholder innen vin og mat – internt for Vinmonopolets ansatte.

Læretiden i faget tok han ved det anerkjente Hotell Continental i Oslo. Siden har han arbeidet på de beste hotellene i Norge og topprestauranter i inn og utland. Han har også utdanning fra Norsk Hotellhøyskole, studert bedriftsøkonomi ved BI og har eksamen fra WSET, (Wine, Spirit, Education Trust) Advance og Intermidiate.

Josef Schreiner

Kokk, kjøkkensjef, vinelsker og reiseleder

Josef er fra Østerrike, men har bodd i Norge siden han kom til Norge som kokk på Hotel City i Fredrikstad.

Det gikk ikke lenge før han klatret til stillingen som kjøkkensjef ved samme hotell. En stilling hadde i over 30 år.

De siste årene har han drevet Råde Selskapsmat. Han er svært vininteressert og var med å startet Vinklubben Bouquet i Fredrikstad.

Josef er også svært glad i å reise – og bruker nå sin erfaring fra reisene til å være reiseleder i både Vin & Matglede og Unique Tours.

Ingvild Haugbråten

Sommelier og reiseleder

Med en ryggsekk full av erfaring fra et langt og godt liv, er det en stor glede å kunne være med på laget som reiseleder.

Gjennom drøyt 30 år i ulike posisjoner i reiselivsbransjen har man lært seg å manøvrere trygt og effektivt ved stadig raskere endringer.

Som Sommelier ser man på hele verden som et smakfullt og spennende eventyr, – og vi skal jakte på meningsfylte kulturopplevelser i nye landskap.
Sammen skal vi skape minner!

Tom Erik Økland

Sommelier, reiseleder og Italia-elsker

Tom Erik er både øl-kjenner, mikrobrygger og matentusiast. I tillegg er han utdannet journalist.

Han har flere års erfaring som restauratør og reiseleder for Øl og matturer til både England og Belgia. Jobber som bryggerimester i Langesund. 

Vibeke Røre

Reiseleder

Vibeke har bodd i Cape Town i 12 år, etter lengre opphold i England, Frankrike og Brasil, og har derfor byen og landet under huden. Sør-Afrika har blitt hjemme.

Opprinnelig utdannet som fagoversetter i engelsk, men etterhvert også som både kultur- og fjellguide i Sør-Afrika. Hun har jobbet som reiseleder i 7 år og har bred erfaring fra store deler av sitt nye hjemland. Som en del av reiselederkurset har hun også tatt vinkurs og er veldig glad i god mat. Reiselivet har gitt henne smaksopplevelser og erfaring på området på mange av topprestaurantene i Sør-Afrika.

Vibeke er også leder for Norskeforeningen i Cape Town og holder god kontakt med det norske miljøet både her nede og hjemme i Stavanger. Så enten det er med tursekk opp til Table Mountain eller til severdigheter som Kappunktet eller vindistriktene rundt omkring stiller hun med godt humør og mye lokalkunnskap.

Veien blir til mens vi går, og det er et fargerikt fellesskap vi har som terreng!

John R. Amundsen

Reiseleder

John er i det daglige eier og styreleder for flere mindre teknologiselskaper og jobber ellers som freelancer, blogger og foredragsholder.

John har bodd mange år i Sør-Øst Asia hvor han har jobbet som gründer og rådgiver innen telekommunikasjon og IT. Fra første tur til Thailand tidlig i 1994 og til flytting tilbake til Fredrikstad i slutten av 2008 har han reist svært mye rundt i regionen – også utenfor de mest vanlige kjente turiststedene. Han har mye lokalkunnskap og kjenner til steder hvor spesielle opplevelser er mulig. Alt fra lokale sykkelturer til luksus opplevelser og unike matopplevelser. Han er spesielt godt kjent i Kambodsja etter å tilbrakt 7 år i landet og hvor han som gründer deltok i etableringen av en mobil operatør.
Kambodsja som var et lukket land helt frem til 1999, med svært begrenset turisme, er nå et spennende land å besøke og oppleve. Fra tempelet Angkor Wat i Siem Reap, Battambang, innsjøen Tonlé Sap, hovedstaden Phnom Penh til kystbyen Sihanoukville og tilhørende flotte øyer med unike muligheter for dykking vil John gjerne by på spesielle opplevelser. Som for eksempel en tur med «the bamboo train eller en dykketur til Koh Rong Sanloem.

John har fortsatt god kontakt med de lokale miljøene i Kambodsja og Vietnam og samarbeider med lokale ressurser for å kunne tilby unike opplevelser i en trygg og komfortabel setting hvor alt er lagt til rette.